tiistai 27. lokakuuta 2015

Terapiasukkien tarina – Story behind my Therapy Socks

Kirjoitin tämän tekstin Suomalaisen käsityön päivänä viime viikolla koska koin, että juuri silloin olisi ollut hyvä hetki palauttaa mieleen ainakin yksi tärkeä syy, miksi teemme käsitöitä ja miksi niiden tekeminen on tärkeää niin itse tekijöille kuin käsitöitä hankkiville/käyttäville.. mutta tämä (kirosana) blogipohja meni tuntemattomasta syystä rikki, enkä saanut sanomaani silloin kaiken käsityökansan tietoisuuteen, vaan onneksi kyseinen totuus ei poistu tietokonevirheitten mukana tai takia :)

Last week was a finnish Handcraft Day because it decerves one. So it would have been a good time to remind how important handcraft is to the people who are an artisan and to them who are enjoying to use handcraft works. Unfortunately I couldn`t publish that blog then because that page was for some unknown reason broken… so I do it now :)

Kerron esimerkkitarinan lähimenneisyydessä neulomistani terapiasukista, jotka vakioasiakkaani tilasi ystävälleen näillä sanoilla. - This is a story about the Therapy Socks I knit to my customers friend who lots all colours from her life and is now at the hospital to get some rest. She asked me to knit something joyful, colourful, playful, happyness but also something harmony and peaceful, warm and creative:

"Hei! Voisinko tilata sulta taas yhdet sukat? Rakas ystäväni on kokenut viime vuosina (oikeastaan koko elämänsä ajan) paljon raskaita asioita ja sairastui lopulta niin vaikea-asteiseen masennukseen että joutui sairaalahoitoon. Haluaisin hänelle elämänilo -sukat! Värikkäät, leikkisät, lupaus paremmasta huomisesta, mutta kuitenkin harmoniset ja rauhalliset. Jotain lämmintä, luovaa ja lempeää, armollista ja omaa lahjaksi ihmiselle joka elää pimeydessä ja kärsii."
 

 

Heti värit valittuani, sain tilaajalta uuden viestin - then I get a new message from my customer where she was telling me that she really want to give to her friend a socks whitch are giving some light and hope and warm to there where are only dark and cold:

"Ja ai niin, nuo ehdottamasi terapiavärit ovat <3 tulin juuri sairaalasta ystävää katsomasta ja todella haluan nuo sukat rakkaalle ihmiselle antaa ja toivon että pienen valon ja lämmön pilkahduksen toisivat sinne pimeään jonne ei ulkona paista tai syysaurinkokaan yllä. Ja jos ainakin välittäisivät hänelle tunteen välittämisestä." 
 
En muista neuloneeni näin haipakkaan aikoihin, mutta nyt oli sydämen pakko. Pyydettyä harmoniaa tai rauhallisuutta näissä ei tosin ole nimeksikään, mutta jotenkin tämä työ vain teki itse itseään liiemmin kyselemättä lupia, kuten tekstiä kirjoittaessani, sekin kirjoittaa parhaimmillaan itse itsensä ja minä hypin näppäimillä yrittäen pysyä perässä.

 

Omassa olohuoneessani on hyvinkin värikäs tunnelma, sellainen lämpimän oranssin, limen
-ja nurmikonvihreän, viininpunaisen, mahonginruskean, koboltinsinisen, pinkin
ja valkoisen "harmonia", että alta pois... joten ajattelin, että koska se tekee mieleni iloiseksi päivittäin, niin miksei lähes sama väriyhdistelmä toimisi tässäkin sukkatapauksessa.

I can´t remember when was the last time I knit that fast... it felt like my needles did all the work by using my hands :) My own living room is quite colourful so I tought that if I love it those colours has to be heeling and joyful :)
 
 
 


Tiedän, että haluaisit näihin maailmanlaajuista kiinnostusta ja innostusta herättäneisiin inspiraatiosukkiin ohjeen, mutten anna sitä tälläkään kertaa, vaan jaan muutaman lähikuvan, joista huomaat, miten yksinkertainen tämäkin malli on :) ihan vaan siksi, että tiedän ja luotan että osaat sekä siksi, että niin minäkin olen oppinut neulomaan: katsomalla ja opettelemalla ja oman version lopulta tekemällä :)

And I know that you want the pattern once again but nonono... just look at the pictures and try to understand how I did it :) They are showing to you how easy that pattern accually is! Just trust yourself that you understand, you can and it`s going to be pure fun... or not, but who cares cause the most important thing is to try and enjoy and give to your love ones and yourself some love and care <3 

 


 
 
 
Ja koska rakastan värien lisäksi joulua ja hassuttelua ja outoutta ja "kaikkea" huomiota herättävää, halusin laittaa näihin paremmanmielensukkiin joulukoristeita ja kulkuset... tietenkin :D
Because I just love Christmas, and playing, and all funny things I desided to but some Christmas decorations and jingle bells to these Therapy Socks... of course :D
 
 
 
Pari päivää sitten sain palautetta terapiasukkieni vaikutuksista lahjan saajaan enkä voinut lopettaa iloitkemistä, sillä tämän takia neulon, tämän vuoksi istun nojatuoliin kuopan ja annan takapuolen levitä sen reunoja myöten sopivaksi, tämän vuoksi olen todella booring ja juttuni liittyvät enemmän tai vähemmän neulomiseen. Miesmarkkinoilla olisin todellinen löytö ja Tinderiinkin muodostuisi jono... jos siis olisi tarvetta mennä markkinoille tai treffipalstoille. Ja tiedän, että pääni paikalla keikkuu joku päivä jättiläismäinen lankakerä, mutta siis asiaan eli se mieltäylentävä ja tällaisen sanametelisoppahepulin aiheuttanut palaute kuului näin:

Few days ago I got a message from the person who ordered these socks to her friend and it was so... it was maybe too much and I was crying for joy and because I´m so happy and because I´m always too sensitive... and because those socks are exactly like their name and they helped her and make her smile and cry for happy and laugh for the first time since she got sick... so socks aren´t just socks they are so much more... they are peace of love and a message that somebody really want`s to take care of you <3

"...siitä reaktiosta kun ystäväni sai sukat... Ensimmäinen reaktio oli lohduttomalta kuulostanut itku! Pelästyin ensin, ohi kävellyt hoitajakin tuli paikalle, mutta lopulta ystäväni sanoi, että reaktio oli hyvä, sillä hän ei ollut kyennyt itkemään, koska masennus on lukinnut kaikki tunnereaktiot jähmeyteen. Lopulta ystäväni alkoi hymyillä ja naurahti, kun mietti huvittuneena sitä, kuinka kävelee osaston käytävillä kulkuset kilisten :) Otettu oli sukista ja lähetti kiitoksia tekijälle!"


 

Lähimmäisenrakkautta - All you need is Love <3
Marjut xxx
 
 

 
 


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti